Теплі/холодні стелі на блоків збірних теплих підлог – італійський досвід

Теплі/холодні стелі на блоків збірних теплих підлог – італійський досвід. Реконструкція престижної вілли в провінції Мантуя з використанням високоефективної системи Kilma Futura RBM , встановленої впритул на стелі, щоб мати мінімальне обтяження, максимальну теплову віддачу в поєднанні з надзвичайно низькою інерційністю.

Стандартні і добре відомі блоки сухої теплої підлоги монтуються на стелі під шаром гіпсокартонних листів. Тобто спочатку монтуються елементи Kilma Futura, освітлення, вентиляція, а потім вже гіпсокартон. В блоки вставляються металопластикові труби 16х2,0.

Таким чином ми отрумуємо систему яка може працювати і на охолдження і на опалення! Досить потужну і вкрай малоінерційну!

При температурі теплоносія 55/45 С теплова потужність сягає 70-75Вт/м2 (приблизно), а температура поверхні +32С. При роботі в режимі кондиціонування 40 Вт/м2. (при внутр. темп. +22С)

Такого роду система дає можливість гнучко підходити к проектуванню інтер’єра приміщень, які не обтяжені радіаторами, конструкціями теплих підлог та громіздкими блоками спліт-кондиціонерів. Прогресивне рішення кліматизації офісних та житлових будівель у поєднанні с тепловими насосами…

Система Kilma Futura, виробник: RBM, Італія